ANNOUNCEMENT!!

There will be an exhibition done by Sabah State Library for the opening ceremony of Bandar Sri Indah in Tawau on the 8th of March, 2011. There would be several prints of Tawau old photos on display and the Kee Family book by Kee Faridah as well. Please stop by and visit if you have the time :)

Wednesday, July 30, 2008

The World Drum Festival - Chapter II

Kepada sesiapa yang minat musik, hari sabtu ini 2 August 2008 akan berlangsung World Drum Festival Malaysia - Chapter 2 pada jam 8.00 malam di Dataran Merdeka. Masuk adalah percuma (duduk atas simen la namanya pun dataran hahaha).

Aku ada pegi tengok preview semalam, memang boleh tahan ni especially peserta dari Egypt dan kumpulan 100% dari Indonesia yang kelakar dan energetik.

Ada 12 penyertaan Chung Chamber Orchestra - Korea, Fundacion Aje - Venezuela, Saratus Persen - Indonesia, Rhythm Masala - Singapore, Wadaiko Syo - Kuala Lumpur Japan Club, Swaraning Pring - Indonesia, Iksan City Dance Group - South Korea, Atenteben African Music and Dance Ensembles - Ghana, Enggar & Dekasi - Indonesia, UNJ-Percussion Group - Indonesial, and our very own World Drums Orchestra - Malaysia.

Check out the programme at their site Malaysia World Drums

Photo are taken from Halee1953 - flickr, check out his amazing picture collections of various events around Malaysia ^^


Majlis Konvo Sabariah Kee

Dear family members,
Si Yah akan berada di KL selama satu minggu untuk majlis konvokesyen di PWTC. Kepada sesiapa yang ada masa free bolehlah datang. Si Yah, Charles and family akan berada di KL mulai 21 - 27 August 2008. Masa itu aku pun akan bawa dorang ni jalan2 round KL. Kalau berminat mau join marilah jalan2 sama ^^

Lagi satu news, si Erin akan bernikah pada 10 August 2008. Marilah kita ucapkan tahniah dan doakan semoga majlis berjalan dengan lancar dan dia bahagia dan dimurahkan rezeki. ^^

Friday, July 18, 2008

Kee Heritage Mencari Saudara

EDITED:

K. Norliah akan pergi reunion sebagai wakil our side of family, jadi mari kita tunggu updates dari dia ^^

C Din dan C Dang pernah mention nanti ada family gathering untuk semua keturunan Kee. Asalnya bulan September, dengar lagi bulan Disember dan terbaru ku dengar bulan October, semua ini akan diadakan di Tawau. Mungkin kerana asal usul bermulanya keturunan Kee adalah dari Tawau.

Rasanya tidak semua pun tahu kerana sampai hari ini saya sendiri pun tidak pernah di inform secara rasmi. Ini kerana acara ini baru pertama kali mau di buat secara besar-besaran, lagipun people on top of the hierarchy la yang lebih kenal antara satu sama lain jadi biarlah dorang buat benchmark dulu. Bila everything sudah sort out barulah boleh jadi annual gathering, silap haribulan kalah bon odori festival hahaha..

Anyway, kalau berminat untuk join pigi saja nanti tiada menjadi masalah, inilah masanya kita berkenal-kenalan antara satu sama lain. Saya sendiri pun belum tau berita yang detail, kalau sudah ada info rasmi nanti saya umum dan kalau ada ongkos saya pergi buat liputan. Marilah kita sama2 tunggu dan lihat yeah!

Hopefully sesiapa yang ada info lebih detail boleh lah inform saya di Keeiz@hotmail.com atau Kee SAJKA@yahoo.com.

Selamat Berkenalan ^^~

News Update - Bali / Jogja Trip 14N/15D Trip

Announcement!

Nampaknya bertambah banyak perubahan. Atas sebab tertentu, tarikh di tukar kepada 16 - 30 Nov 2008. Aturcara tiada banyak perubahan, cuma tarikh dan peserta trip saja yang berubah. Sekarang sudah berubah kepada Kee Rose and sons ^^ mungkin doran si daniel.

Apa2 pun tidak boleh tulis banyak2 sbb skrng ni masih awal pagi, kejap lagi kena start keraja sudah nanti kena marah bini boss kuang kuang kuang... ciao!

OO... siapa2 yang berminat pigi Korea cepat lah kumpul duit dari sekarang, kita akan buat trip seterusnya pada Spring 2009.