ANNOUNCEMENT!!

There will be an exhibition done by Sabah State Library for the opening ceremony of Bandar Sri Indah in Tawau on the 8th of March, 2011. There would be several prints of Tawau old photos on display and the Kee Family book by Kee Faridah as well. Please stop by and visit if you have the time :)

Friday, December 18, 2009

Selamat Pengantin Baru Sarah Jane & Jumat

Saya bagi pihak team Kee Heritage ingin mengucapkan selamat pengantin baru kepada Sarah Jane dan juga pasangannya Md Jumat yang telah melangsungkan majlis pernikahan pada malam 18 Dec bertempat di K6 Likas Jaya. Semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke anak cucu dengan penuh kebahagiaan. Amin.




Pictures credit to Rozlee Idris

minta puji sket...

Haha.. tiada apa2 just wanna minta pujia sket.. this is the 3rd time gambar aku kena featured. well bulan lepas la. ini la gambar2 yg kena featured di journal tu. kembang kampis lubang idung buli masuk sudu sup sudah...padahal belum lagi apa2 pun, bukan best sangat lagi.. nda tau la di kali lain, kembang macam gelas atau mangkuk megi.. hahahaha...



This is a macro shot of a the millions of drops on a daffodil. Ada dua version black and white and color. Yang di bawah ni aku namakan Solitude. Okaylah enuff bragging, tell me what u really think?




Thursday, December 3, 2009

BERKHATAN

Anakku selamat di khatankan pada 1 Dec 2009 di Klinik Permai Poly Putatan. Mulanya aku bimbang juga, takut2 anakku kesakitan yang teruk - tapi Alhamdullilah nampaknya ok je dia. Hari tu ramai jugalah budak-budak yang berkhatan, maklumlah cuti sekolah.

Aku nda ikut masuk tempat berkhatan tu, takut bah aku menengok, aku duduk je diruang tempat menunggu bersama ibu-ibu dan anak-anak mereka yang sedang menunggu dikhatan. Aku dengar ada budak menjerit, mungkin ketakutan tu. Aku tanya budak yang sudah dikhatan, kalau sakit, dia bilang 'nda juga tapi geli' he he he. 'Bah baguslah tu kalu geli je nda juga sakit,' ku bilang.

Aku masih ingat lagi dulu adek2 dan anak2 buah ku berkhatan - mereka asyik terbaring berjijir bah diruang tamu sambil kain sarung diikat keatas. He he he sekarang ni nda sudah begitu, lepas khatan, budak-budak boleh bejalan-jalan pakai seluar lagi. Ada lagi teknik baru kunu nda paya dijahit - dikasi tutup macam orang afrika yang pakai buah bikin tutup 'loloi' dia he he he.