ANNOUNCEMENT!!

There will be an exhibition done by Sabah State Library for the opening ceremony of Bandar Sri Indah in Tawau on the 8th of March, 2011. There would be several prints of Tawau old photos on display and the Kee Family book by Kee Faridah as well. Please stop by and visit if you have the time :)

Saturday, October 31, 2009

Bling Bling



Assallamualaikum and Greetings !

Good news .. BLING BLING brooches come into town.

If you like BLING BLING ... you are in for a treat. Shiny, sparkling, flashy, intricately design .. BLING BLING brooches.

Big, lightweight, sparkling, in several colors .. pink, blue, green, flashy white .. you name it.

Several shape .. leaf, butterfly, love, flowers etc ...The pic is just a sample. Btw .. that small brooch is not included. Only the big one.

Price : RM15.00 only.
Postal cost : RM2.00 only (In Malaysia); outside Malaysia -- i will let you know.

If you are interested you can e-mail me at keeaida@gmail.com

Sunday, October 25, 2009

Tahniah kepada Datuk Kee Zainal Abidin Kee Abdul Jalil




Datuk Kee Zainal Abidin Kee Abdul Jalil

Saya ingin mengambil kesempatan ini selaku wakil seluruh warga Kee Heritage mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Kee Zainal Abidin Kee Abdul Jalil yang telah menerima pengiktirafan PGDK dan mendapat pengiktirafan Datuk. Tahniah diucapkan kepadanya dan isterinya Datin Latipah Sidek serta ahli keluarganya.

Tuesday, October 13, 2009

SAMURAI






Kemarin (12 Oct 2009) aku bawa si Faiz tambah darah di Wad Thalasemia di Hospital Likas. Sambil menunggu aku menonton TV, tiba-tiba jiran ku disebelah (dia pun bawa anaknya tambah darah) bercerita. Katanya 'semalam ada orang mati kena 'samurai' di Flat Telipok Ria'. Wow terkejut aku mendengar. Menurutnya lagi yang kena 'samurai' tu kononnya 'orang Suluk' dan yang menyerang tu 'orang Bugis'.
Dia bilang lagi, kenapa pula dia inda sedar - padahal menurut kawannya yang tinggal di Flat yang sama, polis telah menembak empat das tembakan.
Eeee ngerilah mendengar cerita ni. Aku kasi tau Dadi si Faiz, terus dia telefon saudaranya yang juga tinggal di 'Telipok Ria', tapi nda di jawab. Bikin takut betul - sepatutnya penduduk perumahan murah ni dipantau dan dipilih-pilih bah orang yang dikasi tinggal di sana.

Friday, October 9, 2009

FACEBOOK

Hi, Lama betul nda posting sini, he he he sekarang ni asyik buka FB lah pula. Hari ini tiba-tiba pula terbuka ni blog - aku hampir2 ndak dapat lagi membuat posting disini ni sebab lupa password - bukan lupa lirik.
Sudah banyak yang berlaku antaranya anakku Sly dah kahwin. Si Baby sudah melahirkan anak keempat - anak lelaki yang ditunggu-tunggu. Dia sudah juga berpindah kerumah barunya. Bolehlah tahan - si Baby kan 'Interior Designer' dan Hubbynya pula 'Kontraktor'nya - kan pasangan yang cocok gitu. Satu design satu lagi buatkan.
Apalah aku membebel ni............ emmmmm - another good news - si Iduk sudah diiktiraf sebagai publisher - emmmm nda sabar aku mau menengok 'The Kee Book' hasil karyanya tu. Siapa-siapa yang mau publish 'karya' masing-masing boleh hubungi dia - Royalty ? Boleh dirunding bu'.
Wahai peminatku - adakah ni kwa kwa kwa - Si AragangTandek nda dapat posting diblognya lagi sebab .....? Jeng jeng jeng ............adakah patut dia lupa 'passwordnya'. Jadi sabar ya geng kalu mau follow si Aragang - buka aje 'keeheritage blog ni.