ANNOUNCEMENT!!

There will be an exhibition done by Sabah State Library for the opening ceremony of Bandar Sri Indah in Tawau on the 8th of March, 2011. There would be several prints of Tawau old photos on display and the Kee Family book by Kee Faridah as well. Please stop by and visit if you have the time :)

Friday, August 29, 2008

Congratulations Kee Sabariah!

Pada hari Khamis si Yah dan family selamat tiba di KLCT, itu budak2 mabuk naik kapal terbang lang c Yah pasal teruk betul turbulence. Kami naik van pi Grand Pacific, alamak aku ingat aku book di Seri Pacific. Kami pun meround jalan Ipoh adess.... Apalah kawan si Yah ni, mo kena ketuk pala dia recommend tampat tu. Aku kestau c Faye sama c Dang (c Din dan K. Pah pigi Indonesia jadi aku nda kasitau la pasal teda juga dorang sini), jadi berabis la kami ni mencari hotel lain tapi semua sudah full. Marah c Dang sama ku, "tulah ko nda mendengar cakap" dia blang. Hehehehe... Malam tu juga si Faye sms aku suruh bawak c Yah pindah di tempat dia awal2 pagi. Tetapi apa buli buat aku ada interview (buang karan jak aku pigi tapi kawan rekemen kan so tidak apa la, apa2 pun tima kasih sama dia sebab selalu rekemen aku! Heheheh). Jadi dorang c Yah ma c Charles dan anak2 pigi sendiri. Kesian dorang. Aku pun lepas interview terus jak pi jumpa dorang di Aquaria. Dorang si Adik pun ada. Time ni budak2 la paling gembira. Satu hari kami di KLCC saja, masa mau pulang pi apartment hujan tidak berhenti2 nasib baik ada d.Neng datang ambil. Sampai sana mula2 tu aku ingat mo pulang juga di rumah tau2 satu minggu aku nda pulang2 sana saja tu di KL sama rombongan dari K6 dan Damai.

C Yah selamat terima Ijazah Sarjana Muda Dengan Kepujian dalam bidang IT pada hari Isnin. Jan main2, terrer ni urang nih! Masa tu aku ada pigi tengok dia terima ijazah, punyalah ramai orang, dan yang kelakar tu aku pi sana kaki ayam (cam britney spears pula tapi aku nda butak dan mereng la hehehe...) pastu ada pula penerima sijil yang jatuh tergulik atas stage, terpeluk cancelor kunun dei... macam aneh2 jak. Apa2 pun, kami semua mengucapkan tahniah atas kejayaan si Yah. Tahun depan giliran si Charles pula konvo. Kalau dengar cerita susah payah dorang untuk menimba ilmu tu memang terharu aku, berbeza betul dengan aku yang bersusah payah memonteng kelas dulu2. Sampai kadang2 terpaksa tidur dalam kereta bah dorang ni pasal terlalu jauh perjalanan pigi uni. Bukan cam aku masa di ITM, sudahlah tinggal asrama, lagi tinggal 5 minit mo mula kelas baru kelangkabut mo bangun, sampai nyaris2 terpigi kelas pakai baju teda kain. Insaf sekejap... Bah anak2 Kee yang masih belajar tu, contohilah ini pasangan yang rajin menimba ilmu. Usaha tangga kejayaan bilang orang, asal jak yang diusaha tu yang baik2 la..

Selepas sudah selamat upacara, kami pun bergambar2 dan pi celebrate di Sari Ratu (c Charles belanja ni). Ramai2 kami ni, aku tinguk happy berabis si Huzaifah. Dia suka betul main sama si Kakak. Aku diarahkan mengorder lauk tapi ni la bah silap pula aku order, tu sayur jak lupa tu rendang yang diminta khas, pastu terlebih2 ayam goreng sampai terpaksa pula di bawa pulang, sori maam. Pastu petang2 kami lepak di Starbucks jak, terjumpa pula abang HInd misai tebal melenting menjeling2 sama si Faye. Ahahha...

Besoknya last day ingatkan mo bawak budak2 pi Sunway Lagoon, apakan daya hujan nda la pandai berenti last2 kami pigi Melaka di A Famosa Resort jak. Tapi rasanya lebih best dari Sunway Lagoon pasal ada emcee yang sporting, walaupun aku nda faham apa dia cakap most of the time tapi sporting abis nih, dari pagi sampai malam dia jak jadi emcee untuk semua acara. Baru kami ni terpigi masa Middle East Season, apalagi semua lagu pun lagu arabbbbbbb jak. Burung gagak jak keliling nih. Penutup programnya memang best, ada larian ayam bah disusuli bunga api. Bila tu emcee tanya 'are you happy??!!!' berteriakan barang arab menjawab "NOOO!". Nda puas ati lagi tu arab2, pa lagi tu emcee bilang ok, kalau masih nda puas ati mari countdown lagi sama dia "9 8 7 6 5 4 3 2 1..." Tup menyala semua lampu, "Come back again tomorrow!!!" bilang tu emcee... kwakwakwa.. Kami pun pulang ke KL.


No comments: