ANNOUNCEMENT!!

There will be an exhibition done by Sabah State Library for the opening ceremony of Bandar Sri Indah in Tawau on the 8th of March, 2011. There would be several prints of Tawau old photos on display and the Kee Family book by Kee Faridah as well. Please stop by and visit if you have the time :)

Saturday, December 13, 2008

Mulut Orang Berbicara

Orang selalu cakap
hidup ini ibarat roda,sekejap kita di atas,sekejap lagi kita dibawah...tapi apa yang orang xkata,jangan mengharap kepada roda tue semata-mata...silap ari bulan kau bukan di atas atau di bawah,tapi di antara tar jalan raya dan tayar kereta(roda lah tue) mati digilis kereta!!!
berusaha lah selagi terdaya kalu tidak maw berada dalam pusingan roda tersebut..jangan bergantung kepada nasib saja.



Orang kata lagi,
gerbang perkahwinan tue sesuatu yang semua orang inginkan...dengan berkahwin kita akan ada teman tidur,teman bercerita,berkongsi masalah,ada orang yang jaga pakai makan kita...tapi orang tak sedar bila sudah berumah tangga,tanggungjawab kita bertambah,kena jaga makan pakai orang lain bukan setakat diri sendiri, kurang asam tol!!cam bibik la pulak hehehe,tidur pun kena share katil and selimut huh!!! sempit nya!! aiyok...agaknya tue pasal lah ada insan yang belum jugak kahwin2 sama ada dia belum bersedia menghadapi perkara di atas atau pun belum bertemu jodoh huhuhuhu

Orang selalu cakap
bila kita jatuh cinta semua pun kita rasa best,syok,gumbira,sedap....bak kata pepatah budak sekolah bila bercinta,taik pun rasa coklat yukssss!!! tapi orang tak sedar,bila kita jatuh cinta,kita tak kurang cam orang sewel,duduk tersenyum,makan tersenyum,birak pun senyum2(sebenarnya meneran)hehehehe perasaan dilamun cinta membuatkan kita makan tak kenyang cuz beli makanan sikit seja duit banyak habis bikin beli reload telipon and kuar dating,tidur tak lena cuz sekejap2 begayut di telipon and sms,mandi tak basah(tidak ada kena mengena,mimang malas mandi pun..sejuk...) so bercinta lah seadanya jangan sampai hilang kawalan diri...nanti merana badan.

orang mesti cakap...'apa lah yang aku tulis nie,merapu-rapu saja...mesti dia tengah boring nie kan'!! yes!!! aku tengah boring,bosan,tension cuz tak dpaat tidur dari semalam!! nasib ari nie cuti huhuhu xpa lah sekurang-kurang nya aku nda perlu membeli eye liner,cuz mata ku sudah ada lingkaran hitam hasil dari koboringan aku yang melampau nie.....aduhai....

No comments: